Üdvözöljük a Keltatúra első állomásán,
a Gróf Széchényi Imre Általános Iskolánál.

Az iskola épületét 1957-ben adták át. Az elmúlt több mint 50 évben többször bővítették, korszerűsítették. 2002-ben vette fel az iskola Gróf Széchényi Imre nevét. 
Innen indul a Keltatúra, amelynek célja Balatonföldvár rövid történetének és a település növény- és állatvilágának bemutatása, a Natura 2000 alapján. 
A régészeti leletek szerint i.e. IV. században kelta kultúra virágzott a vidéken. Ebben a korban épült földvár a település névadója, amelyet délről földsánc, északról a Magaspart szakadéka és a tó védett.
Földvár nevének első írásos emléke a XI. századból ismert, majd később 1358-ban említették. A XVII-XIX. században Földvárpuszta néven jelezték a térképen és a Széchényi család birtokainak része volt.
A természet és a táj szépsége adta a gondolatot a fürdőtelep kialakítására. Rendezési és kertészeti tervek alapján kezdték meg a terület parcellázását. A fürdőtelep kialakításán több országosan ismert személyiség fáradozott. Többek között Széchényi Dénes, Széchényi Imre, (Széchényi Viktor, Földvár tulajdonosának gyámja),  Dr. Korányi Frigyes (a Széchényi család háziorvosa), Spur István (uradalmi mérnök), Schilhán József (uradalmi kertész), Kvassay Jenő (vízépítő mérnök).
Következő oldal
Kezdőlap
2. Halastó
Előző állomás???
1. Gróf Széchényi Imre
Általános Iskola